2.2 Secundaire Neuscorrectie

Corrigerende neuscorrectie staat voor een groot aantal unieke uitdagingen. Eerst en vooral is de basislijn van de neus al veranderd door een eerdere neusoperatie. Dus het is technisch veeleisender en resulteert in het algemeen in een langer herstel.

Medische literatuur op het gebied van plastische chirurgie heeft gesuggereerd dat het percentage revisies van neuscorrectie wel 15 procent kan zijn, aangezien het een van de moeilijkste gezichtsoperaties is.

Mocht de patiënt een grote correctie nodig hebben na een primaire neusoperatie, dan behandelen de meeste artsen deze meer als een reconstructief middel procedure vanwege de complexe aard ervan. Het doel is om de neusesthetiek te verbeteren, normale ademhalingsfuncties te behouden en resultaten te leveren die in overeenstemming zijn met zijn doelen en persoonlijke voorkeur.

Ondanks de beste inspanningen van de chirurg, is soms corrigerende neuscorrectie nodig vanwege onverwachte genezing of veranderingen in de verhoudingen van het gezicht. Voor een kleine subgroep van patiënten kan een secundaire operatie ook nodig zijn vanwege de natuurlijke veroudering van hun neus.

Hoewel er geen vaste regel is over hoe vaak een patiënt veilig een neuscorrectie kan ondergaan, is het belangrijk op te merken dat elke volgende operatie kan leiden tot meer littekenweefsel, wat een aanzienlijke invloed heeft op de genezing en cosmetische resultaten. Zo weet een geweldige chirurg extra littekens te vermijden of in ieder geval te minimaliseren.

Een groot aantal patiënten die een ingrijpende neuscorrectie nodig hebben, hebben zowel functionele als esthetische problemen, die doorgaans worden aangepakt door een sterke onderliggende nasale structuur te creëren. Het gebruik van grafts of ‘levend weefsel’ die uit andere delen van het lichaam zijn geoogst – zoals het septum of de wand tussen de neusgaten, de oorschelp en de ribbe – is een goede manier om een ​​stabiel raamwerk te krijgen.

Aangenomen wordt dat de grafts die uit het septum worden verzameld, het beste materiaal zijn om een ​​stabiele nasale structuur te creëren en om een ​​breed scala aan cosmetische en functionele problemen aan te pakken. Bij sommige patiënten is die van hen echter volledig uitgeput tijdens hun primaire neusoperatie, dus in plaats daarvan worden andere donorplaatsen overwogen.

Alle inspanningen moeten worden gedaan om een ​​nieuwe operatie te voorkomen. Daarom zijn een goede verstandhouding en eerlijke communicatie tussen de chirurg en de patiënt van het grootste belang.

Board-gecertificeerde plastisch chirurgen die routinematig revisie-neuscorrecties uitvoeren, zijn in de beste positie om deze nogal complexe procedures uit te voeren. Ze begrijpen dat volledige evaluatie van de neus en herziening van de eerdere chirurgische technieken cruciale stappen zijn om bevredigende resultaten te bereiken.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Open chat